Wie is beter Feyenoord of Ajax?

Ajax speelde in haar historie maar liefst 140 duels tegen Feyenoord. Daarvan won Ajax er 70 (50,0%) en gingen er 32 (22,9%) verloren. 38 (27,1%) Duels eindigden in een gelijk spel. Ajax scoorde in totaal 301 keer, een gemiddelde van 2,15 goals per wedstrijd.

Hoe vaak heeft Ajax gewonnen van Feyenoord?

Feyenoord speelde in haar historie maar liefst 189 duels tegen Ajax. Daarvan won Feyenoord er 54 (28,6%) en gingen er 90 (47,6%) verloren. 45 (23,8%) Duels eindigden in een gelijk spel. Feyenoord scoorde in totaal 280 keer, een gemiddelde van 1,48 goals per wedstrijd.

Hoeveel klassiekers heeft Ajax gewonnen?

Klassieker in cijfers In competitieverstand stonden beide clubs 165 keer tegenover elkaar. Ajax won maar liefst 76 edities van de Klassieker. Feyenoord zegevierde 45 keer en 44 keer eindigde de topper in een gelijkspel. De grootste overwinning van Ajax op Feyenoord dateert uit 1983.

Hoeveel klassiekers zijn er gespeeld?

Sinds 1921 zijn er 189 (officiële) en 7 (vriendschappelijke) wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord gespeeld.

Waar kan ik Feyenoord Ajax kijken?

In Nederland kijk je de Eredivisie live via de betaalzender ESPN. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 1. Dit is goed nieuws voor Ziggo-klanten: zij hebben ESPN 1 gratis in het basispakket.

Wat heeft Feyenoord vandaag gedaan?

Feyenoord speelde vanavond gelijk tegen FC Groningen (1-1), in een – met name in de eerste helft – zeer matige wedstrijd.

Hoe is de haat tussen Ajax en Feyenoord ontstaan?

De oorsprong hiervan ligt in de rivaliteit tussen Amsterdam en Rotterdam. Een oorzaak is dat de steden in veel opzichten op elkaar lijken, beide hebben veel industrie en een grote arbeidsbevolking en daardoor ontstond de behoefte om tot behoud van de identiteit de verschillen te benadrukken.

Waarom heet Ajax Feyenoord een Klassieker?

De klassieker is echter geen derby-aanduiding, maar geeft gevoel aan de historische rivaliteit die er tussen deze teams heerst. Geen andere wedstrijd tussen twee teams in Nederland is zo groot en kent zoveel rivaliteit als deze wedstrijd. Waarschijnlijk is daardoor is de term ‘De klassieker’ ooit verzonnen.

Hoeveel klassiekers in Amsterdam?

Naast de 190 reguliere Klassiekers die tot nu toe zijn gespeeld, waren er ook zeven vriendschappelijke duels. In totaal won Ajax 90 keer, Feyenoord 59 keer en eindigde het duel 48 keer in een gelijkspel. De Klassiekers zijn vrijwel altijd doelpuntrijk.

Hoeveel Klassiekers in De Kuip?

Inmiddels zijn er 197 duels tussen beide rivalen afgewerkt en is de Klassieker altijd een van de hoogtepunten in de eredivisie. Ajax won 90 keer, Feyenoord 59 en 48 keer eindigde het duel in een gelijkspel. Niet iedere Klassieker was een klassieker, maar er zaten wel veel memorabele wedstrijden tussen.

Wat zijn klassiekers wielrennen?

Wielermonumenten : de geschiedenis van de vijf grootste wielerklassiekers. Informatie in woord en beeld over de vijf oudste wielerklassiekers: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije, met de volledige uitslagen van 1892 tot en met 2016.

Welke zender Feyenoord Ajax Ziggo?

Het eerste kanaal van sportzender ESPN wordt een vast onderdeel van de tv-pakketten van Ziggo.