Waar is KMS?

De KMS valt direct onder de commandant van het Opleidings- en Trainingscommando (OTCo). De school is gevestigd op de Legerplaats Ermelo, die bestaat uit een samenvoeging van de Generaal Spoorkazerne en de Jan van Schaffelaerkazerne in Ermelo.

Hoe lang duurt opleiding KMS?

De KMS is ook verantwoordelijk voor de academische vorming voor de kandidaat-piloten en kandidaat-luchtverkeersleiders (air traffic controller) van het hulpkader; deze opleiding duurt één jaar. Bij Defensie kan je ook studeren voor industrieel ingenieur of studeren aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen.

Hoe lang duurt de militaire opleiding?

Studieduur: de studie duurt afhankelijk van jouw opleiding 4 of 5 jaar. Verhouding theorie-praktijk: circa 75-25. Bivak/militaire oefening/zeereis: 4-6 maal, tijdens je studie kun je niet uitgezonden worden, daarna wel.

Waar is de militaire opleiding?

Aspirant-officieren van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee volgen de Beroeps Opleiding (BO), voorheen de Algemene Luitenants Opleiding (ALO) aan de KMA in Breda.

Wat verdien je als onderofficier?

Nadat de Onderofficier is begonnen aan zijn opleiding ontvangt hij direct loon. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon ca. €1302 euro per maand.

Hoe lang duurt officier opleiding?

De Officiersopleiding is een driejarig bachelorprogramma. Dit programma volg je in 4 jaar omdat je tussendoor ook op oefening gaat. . Je volgt deze volledig geaccrediteerde opleiding op universitair niveau aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).

Wat na KMS?

De KMS is staat in voor de basisvorming (bachelor & master) en de voortgezette vorming (o.a. master-na-master) van officieren. De studies in de faculteit Polytechniek duren vijf jaar en leiden tot een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen.

Hoe lang duurt militaire dienstplicht?

Jarenlang gold in Nederland een dienstplicht van 18 maanden voor soldaten en 21 voor officieren en onderofficieren, maar de dienstplicht heeft ook 20 en 16 maanden geduurd. Vanaf 1983 was het ‘nog maar’ 14 maanden voor gewone soldaten en 16 voor (onder)officieren, waar later nog eens 2 maanden vanaf ging.

Hoe lang moet je zijn voor het leger?

Dat kan al vanaf 15 jaar. Een maximumleeftijd voor VeVa is er niet, maar dat geldt wel voor een baan bij Defensie. De maximum leeftijd verschilt echter per functie, dus kijk goed naar de functie-eisen bij de betreffende functie.

Wat is een WO opleiding?

Er zijn twee soorten bachelors: hbo (hoger beroepsonderwijs) en wo (wetenschappelijk onderwijs). De bachelordiploma’s van het hbo en de universiteit zijn gelijkwaardig, maar er zijn ook verschillen: Opleidingen in het hbo hebben een beroepsgerichte oriëntatie. Wo-opleidingen zijn wetenschappelijk georiënteerd.

Kun je als onderofficier officier worden?

Denk bijvoorbeeld aan vervolgopleidingen op HBO-niveau, cursussen en workshops. Naarmate je meer kennis en ervaring opdoet, kun je stijgen in rang en krijg je nog meer verantwoordelijkheid. Uiteindelijk kan dat ertoe leiden dat je doorgroeit naar de leidinggevende rol van officier bij de Landmacht.